Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos csirkeragu leves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 egész csirkemellfilé
» 3 ek olaj
» 3 db sárgarépa
» 2 db fehérrépa
» 1 kisebb darab karalábé
» 1 kisebb zeller
» 1 fej vöröshagyma
» 30 dkg zöldborsó
» 1 ek tárkony (lehet több is, ízles szerint)
» 3 dl főzőtejszín
» 1 citrom leve
» 3 ek petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

elkészítés
1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk.
3. A zöldségeket felkarikázzuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt és a szárított petrezselymet és tovább pirítjuk együtt. Amikor megpuhultak, beletesszük az erőleveskockákat, a hagymát majd felöntjük vízzel.
4. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
5. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
6. Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
7. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom.
1 komment 4 ember kedveli takacsl01
2013.11.20 13:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
davidnegizus 2013.11.21. 16:33 (#1)
Nagyon finom leves. köszönöm.
Címkék
húshoz adjuk, szárított petrezselymet, hagymát majd, többi zöldség, leveshez adjuk, citrom levét, erőleveskockákat, csirkemellfilét, csirkemellfilé, belecsavarjuk, felkarikázzuk, petrezselymet, takaréklángon, petrezselyem, felhevítjük, fehéredésig, megpuhultak, beletesszük, vöröshagyma, főzőtejszín, zöldségeket, megkavarjuk, elkészítés, morzsolunk, zöldborsót, Hozzáadjuk, csirkeragu, sárgarépa, felöntjük, szárított, fehérrépa, Tárkonyos, egész csirkemellfilé, olaj, sárgarépa, fehérrépa, kisebb darab karalábé, kisebb zeller, vöröshagyma, zöldborsó, főzőtejszín, citrom leve, petrezselyem,
Meggyes-ribizlis-mákos lepény
0 komment 1 ember kedveli
Bográcsban főzött marha gulyásleves
1 komment 5 ember kedveli
Tésztás szivárványsaláta
0 komment 2 ember kedveli
Képviselőfánk tejszínhabbal
0 komment 4 ember kedveli
Vargabéles
0 komment 5 ember kedveli
Szarvas tallérok gombával
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos csillagok
0 komment 4 ember kedveli
Leveles szív
0 komment 5 ember kedveli
Barackos kiflifelfújt
0 komment 1 ember kedveli
Gyümölcsleves főzés nélkül
1 komment 5 ember kedveli
Sztrapacska-túróval-sült szalonnapörccel-
0 komment 17 ember kedveli
Piroska palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Tepsis karfiol
2 komment 34 ember kedveli
Gombás-túrós vega fasírt
0 komment 1 ember kedveli
Narancsos kalács
1 komment 5 ember kedveli
Kókuszos gofri
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.